Tomislavac poprište susreta

Tomislavac poprište susreta

Petar Krvarić
16.12.2023.
Glavni hall Importanne Centra je živopisno, osebujno i poželjno mjesto susreta gdje se prigodno organiziraju interaktivne aktivnosti primjerene dobu godine, poput Valentinova, Dana žena, Uskrsa, maturalnih svečanosti, Back to School/Work, Halloweena, Crnog petka, Sv. Nikole i Božića. U neposrednoj blizini Importanne Centra nalazi se „Zelena potkova“, pješačka zona i poprište popularnih događanja poput festivala klasične glazbe Zagreb Classic, klizališta i ledenog parka na Trgu kralja Tomislava u sklopu kultnog zagrebačkog Adventa.

Najbolji europski Advent

Božićna čarolija blagdanske atmosfere zagrebačkog Adventa godinama oduševljava domaće i strane posjetitelje.  Tako je 2022. godine britanski list The Guardian svrstao Advent u Zagrebu među 10 najboljih božićnih sajmova u Europi, dok je u razdoblju od 2015. do 2017. godine u konkurenciji od 25 gradova, čak tri puta zaredom osvajao titulu najboljeg božićnog sajma, a ista se bazira na glasovima od gotovo 40.000 posjetitelja turističkog portala European Best Destinations. Ledeni park na Trgu kralja Tomislava jedan je od najistaknutijih punktova za uživanje u klizanju i kušanjem domaćih i stranih delicija uz živu glazbu i DJa.

Zagreb Classic

Trg kralja Tomislava poprište je festivala klasične glazbe Zagreb Classic, koji se tradicionalno održava svake godine tijekom lipnja i srpnja te vrhunskom postavom svjetskih i domaćih glazbenika oduševljavaju posjetitelje.  Neki od istaknutih izvođača koji su u prošlosti nastupali na Zagreb Classicu uključuju grupu Zagrebačku filharmoniju, ansambl Hrvatskog narodnog  kazališta i svjetski poznat duet Two Cellos.
Podijeli ovu objavu:
linkmagnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram