Događanja na Zrinjevcu

Događanja na Zrinjevcu

Petar Krvarić
16.12.2023.

Glavni hall Importanne centra je živopisno, osebujno i poželjno mjesto susreta gdje se prigodno organiziraju interaktivne aktivnosti primjereni dobu godine, poput Valentinova, Dana žena, Uskrsa, maturalnih svečanosti, Back to School/Work, Halloweena, Crnog petka, Sv. Nikole i Božića.

U neposrednoj blizini Importanne Centra nalazi se „Zelena potkova“, pješačka zona i poprište mnogobrojnih događanja poput Cest is d'Best, Ljeto na Zrinjevcu i zagrebački Advent u sklopu obližnjih parkova Josipa Juraja Strossmayera i Nikole Šubića Zrinskog.

Najbolji europski Advent

Božićna čarolija blagdanske atmosfere zagrebačkog Adventa godinama oduševljava domaće i strane posjetitelje.  Tako je 2022. godine britanski list The Guardian svrstao Advent u Zagrebu među 10 najboljih božićnih sajmova u Europi, dok je u razdoblju od 2015. do 2017. godine u konkurenciji od 25 gradova, čak tri puta zaredom osvajao titulu najboljeg božićnog sajma, a ista se bazira na glasovima od gotovo 40.000 posjetitelja turističkog portala European Best Destinations.

Obližnji parkovi  Josipa Juraja Strossmayera i Zrinjevac poprište su popularnog Fuliranja zagrebačke street food scene i drugih blagdanskih svečanosti.

Cest is d'Best

Riječ je o najstarijem međunarodnom, multimedijalnom uličnim festivalom koji se održava na obližnjem Parku Nikole Šubića Zrinjskog, a poznat je po njezi zagrebačkog identiteta svojom veselom energijom, kulturom i smijehom kroz bogat program glazbenih, performerskih, dramskih, dječjih, likovnih i sportskih aktivnosti.

Ljeto na Zrinjevcu

Park Nikole Šubića Zrinjskog omiljeno je mjesto susreta za roditelje i djecu s cjelodnevnim glazbenim, zabavnim, gastro i kreativnim programima.  Događaj se tradicionalno održava svakog ljeta u posljednjem tjednu srpnja i prvom tjednu kolovoza.

Podijeli ovu objavu:
linkmagnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram