Iskoristite priliku - svakog utorka u prosincu padati će kiša Jackpotova

Datumi: 05.12., 12.12.,19.12. i 26.12.

Vrijeme: od 16:00 do 20:00

Ukupan iznos po danu: 1.500,00€

 

Pronađite Admiral Bet na mapi centra.

Posjetite nas u Importanne Centru i iskoristite ovu super priliku!

Nagradite se novim modnim kombinacijama.

Kako?

Pronađite nas na mapi centra.

Vaš Tom Tailor

Posjetite Deichmann trgovinu u Importanne Centru te iskoristite priliku:

Popust se odnosi na posebno označene artikle.  Cjelokupnu ponudu pogledajte ovdje.

#jervolimocipele

Čizme po fantastičnim cijenama!

Akcija Top prilika u Deichmannu donosi do 30% popusta na posebno označene modele i traje samo do 29.10.2023.

Pronađite nas na mapi centra.

 

Crni vikend donosi najbolje pogodnosti i popuste do 70% u Importanne Centru! Odaberite najbolje za sebe i pritom uštedite. Nakon omiljenog shoppinga, odmorite se i uživajte u druženju s obitelji i prijateljima u nekom od kafića u Importanne Centru.

Iskoristite popust od 20% na novu kolekciju u Crystal Fashion - pronađite nas na mapi centra

 

U Importanne Centru organizirana je nagradna igra u periodu od 04. rujna do 31. listopada, 2023. sukladno Pravilima nagradne igre.

Sretni dobitnici:

Čestitamo! Vaš Importanne Centar
Prvi petak u mjesecu donosi najbolje pogodnosti u Importanne Centru. Svaki prvi petak u mjesecu odaberite najbolje za sebe i svoju obitelj te pritom uštedite. Nakon omiljenog shoppinga, odmorite se i uživajte u druženju s obitelji i prijateljima u nekom od caffe barova u Importanne Centru. Shopping & The City ponude za petak, 01. prosinca:  

Glavni hall Importanne Centra je živopisno, osebujno i poželjno mjesto susreta gdje se prigodno organiziraju interaktivne aktivnosti primjerene dobu godine, poput Valentinova, Dana žena, Uskrsa, maturalnih svečanosti, Back to School/Work, Halloweena, Crnog petka, Sv. Nikole i Božića.

U neposrednoj blizini Importanne Centra nalazi se „Zelena potkova“, pješačka zona i poprište popularnih događanja poput festivala klasične glazbe Zagreb Classic, klizališta i ledenog parka na Trgu kralja Tomislava u sklopu kultnog zagrebačkog Adventa.  

Najbolji europski Advent

Božićna čarolija blagdanske atmosfere zagrebačkog Adventa godinama oduševljava domaće i strane posjetitelje.  Tako je 2022. godine britanski list The Guardian svrstao Advent u Zagrebu među 10 najboljih božićnih sajmova u Europi, dok je u razdoblju od 2015. do 2017. godine u konkurenciji od 25 gradova, čak tri puta zaredom osvajao titulu najboljeg božićnog sajma, a ista se bazira na glasovima od gotovo 40.000 posjetitelja turističkog portala European Best Destinations

Ledeni park na Trgu kralja Tomislava jedan je od najistaknutijih punktova za uživanje u klizanju i kušanjem domaćih i stranih delicija uz živu glazbu i DJa. 

Zagreb Classic

Trg kralja Tomislava poprište je festivala klasične glazbe Zagreb Classic, koji se tradicionalno održava svake godine tijekom lipnja i srpnja te vrhunskom postavom svjetskih i domaćih glazbenika oduševljavaju posjetitelje.  Neki od istaknutih izvođača koji su u prošlosti nastupali na Zagreb Classicu uključuju grupu Zagrebačku filharmoniju, ansambl Hrvatskog narodnog  kazališta i svjetski poznat duet Two Cellos.

Obavite kupovinu u Importanne Centru tijekom poludnevnog uživanja u pješačenju i obilasku prekrasnih vizura klasicističke arhitekture u području Zelene potkove u samom centru Zagreba.

Prošećite kroz park Zrinjevac i park Josipa Jurja Strossmayera na sjeveru sve do Trga Kralja Tomislava na južnoj strani zelene potkove prije ulaska u pothodnik koji Importanne Centar spaja s južnim Zagrebom.  Atrakcije unutar ove atraktivne pješačke zone uključuju Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti, Umjetnički paviljon i Botanički vrt.

Obližnji Glavni željeznički kolodvor i hotel Esplanade također su dio zanimljive priče kultne linije Orient Express.

Glavni kolodvor

Otvoren 1892. godine, Glavni kolodvor duljine od gotovo 190 metara najveći je željeznički kolodvor u Hrvatskoj i registriran je kao kulturno dobro.  Zgrada je oblikovana u neoklasicističkom stilu i ukrašena je brojnim skulpturama i dekoracijama.  Centar Zagreba je željezničkim linijama danas povezan sa domaćim i međunarodnim odredištima poput Osijeka, Rijeke i Splita, Münchena, Beča, Budimpešte, Zuricha i Beograda.

Orient Express – jeste li znali?

Početkom 20. stoljeća Zagreb i Hrvatska odigrali su ključnu ulogu u stvaranju željezničke legende Orient Expressa.  Nakon Prvog svjetskog rata i izgradnje tunela Simplon između Švicarske i Italije, vlak Orient Express krenuo je južnom rutom kroz Zagreb i Slavoniju, što je u konačnici dovelo i do otvaranja hotela Esplanade 1925. godine, tada najluksuznijeg hotela u Zagrebu i široj regiji, a uz kojeg se 30 metera ispod zemlje danas nalazi Importanne Centar.

Orient Express inspirirao je poznatu spisateljicu krimića Agathu Christie na priču o slavnoj lutalici koji se ukrcao na vlak na relaciji između Vinkovaca i Slavonskog Broda.  Ova kultna linija bila je i povod snimanju filma iz 2017. „Ubojstvo u Orient Expressu“ s Penelope Cruz, Michele Pfeiffer i Johnnyjem Deppom u glavnim ulogama.

Trg Kralja Tomislava

Pri izlazu sa pokretnih stepenica u Importanne Centru dolazite na nultu razinu na kojoj se s desne strane prema Jugu nalazi Glavni željeznički kolodvor, a s lijeve monumentalni Trg kralja Tomislava s impozantnim kipom istoimenog prvog hrvatskog kralja, okrunjenog 925. godine.  Spomenik je 1925. godine izradio kipar Robert Frangeš Mihanović u spomen na tisuću godina hrvatskog kraljevstva.  Spomenik je dovršen 1938., a postavljen je nakon završetka Drugog svjetskog rata.

Značaj kralja Tomislava je u činjenici što je bio prvi hrvatski vladar koji je ujedinio Panonsku i Primorsku Hrvatsku.  Panonskom Hrvatskom je upravljala Franačka Republika, a Primorska je bila pod bizantskom vlašću.

Umjetnički paviljon

Umjetnički paviljon u Zagrebu predstavlja najstariji izložbeni prostor na južnoslavenskom govornom području i jedini je namjenski građen objekt za potrebe održavanja velikih i reprezentativnih izložbi.

Kroz svoje postojanje od 100 godina u izložbenom prostoru Paviljona održavale su se gotovo sve markantnije izložbe koje su svojim značenjem prelazile okvire grada Zagreba.

Zamisao i inicijativu za izgradnju Umjetničkoga paviljona dao je 1895. godine slikar Vlaho Bukovac, najmarkantnija ličnost likovnoga i kulturnog života Zagreba i Hrvatske na prijelomu stoljeća.

Botanički vrt

U smjeru zapada i svega 500 metara laganog hoda od Importanne Centra, nalazi se i Botanički vrt, spomenik prirode i kulture iz 1889. godine, čuvar hrvatske flore koja broji više od 5.500 svojti papratnjača i sjemenjača.

Botanički vrt je čuvar zbirka živih biljaka, podijeljenih prema životnim oblicima poput drvenastih, samoniklih, kukcojednih, močvarnih i drugih vrsta biljki kojih od samog osnutka vrta u arboretumu broji više od 1.200 zasađenih grmova i stabala.

Jeste li znali?

Što možete vidjeti?

Vrt sadrži vrijedne zbirke hrvatske flore, nasade uresnica, vrijedne primjerke drveća i najzanimljivije građevine kao i postavu biljki u izložbenome paviljonu. Uz klupe u hladovini i smirujući pjev ptica, vrt sadrži informativne ploče i mogućnost kupnje suvenira.

linkmagnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram