O nama

Petar Krvarić
09.05.2023.

Prvi shopping centar

Importanne Centar otvoren je 1994. te ima kultni status prvog trgovačkog centra u Hrvatskoj jedinstvenog po činjenici što je prvi objekt izgrađen na dubini od gotovo 30 m.

Sama izgradnja Importanne Centra je tijekom ratnih 90-tih predstavljala tehnološku inovaciju i inžinjerski know-how koji je poslužio budućim izgradnjama podzemnih garaža u Zagrebu.

Centar je smješten na Trgu Ante Starčevića, između Glavnog željezničkog kolodvora i hotela Esplanade te pothodnikom povezuje sjeverni i južni Zagreb.  Dnevno kroz pothodnik prolazi između 250.000 i 550.000 ljudi, a centar nudi bogatu trgovačku i ugostiteljsku ponudu.  Za posjetitelje je na raspolaganju i garaža s 500 parkirališnih mjesta.

Zahvaljujući mikro lokaciji unutar atraktivne pješačke zone s pregršt parkova i klasicističkih vizura, Centar je dostupan i brojnim posjetiteljima u sklopu tematsko turističkih tura.

Zelena (Lenuci) potkova, Trg Kralja Tomislava, Starčevićev trg i Glavni kolodvor su punktovi koje obilazi domaći i strani turisti i poprište su poznatih događanja poput Zagreb Classic i zagrebačkog Adventa.

Misija i vizija

Importanne Centar dio je Importanne Grupe u sklopu koje još djeluju i brandovi Galleria Business Center i Royal Hotels & Resort, ekskluzivan lanac hotela u Dubrovniku. Građevinskim projektima upravlja tvrtka Importanne d.o.o., jedna od vodećih privatnih kompanija u Hrvatskoj, a čiji je osnivač dr. sc., Ciril Zovko.

Naša misija je širenje, a strategija promišljeno investiranje, izgradnja i pokretanje snažnih tvrtki na području cijele Hrvatske. Konstantnim ulaganjem i edukacijom zaposlenika, naš stručan i pouzdan tim ljudi predstavlja temelj kompanije, zahvaljujući kojem Importanne Grupa konstantno planira nove projekte, te pokreće nove investicije.

Podijeli ovu objavu:
linkmagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram