Dolazak do Importanne centra

Dolazak do Importanne centra

Petar Krvarić
17.12.2023.

Osim što je dio proširenog centra grada Zagreba i pješačke zone unutar Zelene potkove, do Importanne Centra jednostavno je doći vlakom, tramvajem, autobusom, taxijem ili u sklopu turističke ture na autobusu Hop On Hop Off.

Željezničke linije

Željeznička postaja Glavni kolodvor nalazi se svega 30 metara od Importanne Centra i najveći je željeznički kolodvor u Hrvatskoj. Kao zdanje oblikovano u neoklasicističkom stilu predstavlja  svojevrsnu arhitektonsku atrakciju grada Zagreba.

Glavni kolodvor povezuje Zagreb sa naseljima i gradovima u okolici, gradovima unutar Hrvatske -Osijeka, Rijeke i Splita, ali i međunarodnim odredištima poput Münchena, Beča, Budimpešte, Zuricha i Beograda.

Na sljedećim poveznicama možete konzultirati HŽ vozne redove željezničkih linija za:

Tramvajske linije

Tramvajska postaja Glavni kolodvor je jedna od najdugovječnijih i najprometnijih postaja koja se nalazi između Trga kralja Tomislava i željezničke postaje Glavni kolodvor.  Postaja je svega 50 metara udaljena od pokretnih stepenica Importanne Centra koje vode prema glavnom ulazu/izlazu do i sa Trga Kralja Tomislava.

Tramvajske linije koje prolaze kroz postaju Glavni kolodvor su:

  • Dnevne: 2, 4, 6, 9 i 13 i prometuju između 4:00 i 23:50
  • Noćne: 31, 33 i 34 i prometuju između 23:50 i 4:00

Na sljedećoj poveznici možete konzultirati ZET mapu s cjelokupnim pregledom tramvajskih linija.

Autobusne linije

Autobusni terminal Glavni kolodvor nalazi se na južnoj strani pothodnika povezan s Importanne Centrom.  Nakon izlaska iz pothodnika te uzduž Paromlinske ceste nalaze se brojna autobusna stajališta.

Autobusne linije koje prolaze kroz terminal Glavni kolodvor su: 108, 243, 234, 221, 268, 242, 241, 166, 313, 311, 310, 330, 229, 220, 219, 218 i 281.

Na sljedećoj poveznici možete konzultirati ZET mapu s pregledom autobusnih linija s polaskom ili dolaskom do terminala Glavni kolodovr.

Taxi:

Brojna taxi stajališta nalaze se ispred željezničke postaje Glavni kolodvor uzduž ulice Grgura Ninskog.

Autobus Hop On Hop Off

Iskusite poseban doživljaj Zagreba otkrivajući ga iz perspektive sveobuhvatnog obilaska glavnih znamenitosti i spomenika u otvorenom autobusu te uz pomoć vodiča.  Prilagodite obilazak sebi, te se iskrcajte na bilo kojoj stanici.

Autobus Hop On Hop Off se u sklopu svoje rute zaustavlja i na Glavnom kolodvoru.  Iskoristite kratki odmor i obavite kupovinu u Importanne Centru, udaljenom svega 50m hoda od autobusne stanice.

Za više informacija o svim zaustavnim punktovima i detaljima vezanim uz rezervacije posjetite web stranicu Hop On Hop Off.

Podijeli ovu objavu:
linkmagnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram